ZoekicoonGepubliceerd op 2022-03-07 Jelmer Lageveen

Uitgaan in Utrecht

Uitgaan in Utrecht - CityHero

Utrecht is door zijn centrale ligging het bruisende en kloppende hart van Nederland. In een stad waar veel is te doen is natuurlijk ook altijd iets te beleven. Breng een bezoekje aan de alom bekende Domtoren of dwaal langs de prachtige grachten in de sfeervolle binnenstad. Met maar liefst 70.000 studenten is Utrecht een echte studentenstad en waar studenten zijn is er natuurlijk ook altijd een feestje te vinden. Met zijn ruim 150 cafés, clubs en kroegen is Utrecht de perfecte stad voor een geweldige avond uitgaan!

Wat is er te doen in Utrecht?

1.De Vrienden Utrecht

Live muziek, een te gekke dansvloer, feestmaaltijden en ga zo maar door. Voor een grote verscheidenheid aan mogelijkheden moet je zijn bij de vrienden Utrecht. Wekelijks verschijnen bekende dj’s achter de mengpanelen om er voor jou één groot feest van te maken. De Vrienden Utrecht wordt ook wel hét feestcafé van Utrecht genoemd. De Vrienden Utrecht is vijf avonden in de week geopend op woensdag tot en met zondag.

2.Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel is een heus begrip in Utrecht. Dit komt mede door zijn prachtige ligging aan het water en zijn authentieke uitstraling. Maar dan hebben we het alleen nog maar over de uitstraling van de buitenkant, ga binnen lekker lunchen of een biertje drinken in het prachtige Grand Café. Drink een wijntje in de VINO wijnbar of ga speciaal biertjes drinken in de Pub. Ook voor een echt feest kun je bij de Winkel van Sinkel terecht!

3.Chupitos Utrecht

Met vestigingen in Amsterdam, Groningen en Utrecht zorgt Chupitos in meerdere populaire uitgaanssteden voor onvergetelijke avonden. Zo gek is dat natuurlijk ook niet, want wie van een feestje houdt, houdt ook van een drankje. Met meer dan tweehonderd shots is er voor ieder wat wils. Veel shots in combinatie met de meest uiteenlopende muziek en gezellige mensen is een gouden combinatie voor een top avond!

4.Café ome Willem

Altijd al willen weten wie er van je vrienden het beste kan zingen? Kom langs bij café Ome Willem en ga de strijd aan met je vrienden of vriendinnen. Wie weet zit de nieuwe volkszanger of grote artiest bij jou in de groep! Je hebt de keuze uit meer dan 1600 liedjes, je favoriete nummer zit er zeker bij. Elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond is het café geopend voor jou en je vrienden.

5.Club MAGGY

Voor een andere unieke ervaring moet je bij club MAGGY zijn. Deze luxe club bevindt zich in een historische kelder aan de Utrechtse grachten. Club MAGGY is geen doorsnee club waar er zovelen van zijn. De lage plafonds, de muurschilderingen en de beplanting zorgen ervoor dat je even moet nadenken in welke wereld je je bevindt. De beste clubavonden heb je bij club MAGGY.

6.Kafé België

Ook een echt Belgisch café kan in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Kafé België is ‘the placet to be’ voor echte bierliefhebbers. Met keuze uit meer dan 200 verschillende bieren is er voor elke liefhebber wat wils. Ook de deskundigheid van het altijd vriendelijke personeel zorgt ervoor dat jij als bierliefhebber nog meer aan je trekken komt. Pas wel op, elk biertje bij Kafé België smaakt naar meer, dus de kans dat je blijft hangen tot sluitingstijd is groot.

7.BASIS

Een echte rave club mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Alleen al door de unieke ligging is club BASIS een bezoekje waard, met zijn ingang pal naast de Utrechtse grachten kun je geen mooiere locatie wensen. Binnen is het donker en duister maar dat zorgt voor een hele intense ervaring. Bij club BASIS kom je echt voor de muziek, geen poespas maar keiharde techno- en housemuziek.

.