ZoekicoonGepubliceerd op 2022-05-28 Jelmer Lageveen

De top 5 studentenuitgaansgelegenheden in Utrecht

Nederland kent een aantal grote studentensteden, Utrecht staat op nummer drie van de top 10 grootste studentensteden. Utrecht telt maar liefst zestig duizend studenten, Utrecht is dus echt een studentenstad. Gelukkig voor deze studenten is er genoeg vermaak in Utrecht. Naast de talloze studentenverenigingen zijn er ook genoeg cafés, kroegen en clubs te vinden. Speciaal voor de liefhebbers van uitgaan hebben wij de vijf leukste uitgaansgelegenheden van Utrecht op een rijtje gezet.

1.Jansbar

Jansbar is de club voor de oudere studenten in Utrecht. Door de leeftijdsgrens van 21+ in het weekend en 20+ doordeweeks is de gemiddelde leeftijd er vrij hoog. Hierdoor is het hier pas laat druk in tegenstelling tot bijvoorbeeld Otje, waar om 10 uur al vaak een rij staat. De club trekt door haar ligging bij het Janskerkhof veel leden van studentenverenigingen aan. Voor de drie grootste verenigingen in Utrecht is de Jansbar makkelijk te belopen. En omdat veel bezoekers in Utrecht wonen gaat het vaak wat langer door aangezien bijna niemand nog een lange reis naar huis voor de boeg heeft. 

2.Otje

Otje is een club gelegen aan het Lucasbolwerk. De club is de hele week 18+ maar op zaterdagen gaan de deuren voor alle leeftijden open. Het is altijd vroeg druk en na 10 uur sta je meestal in de rij. Doordat het uitgaan hier vroeg begint komen er meer mensen uit naastgelegen dorpen, zodat ze nog de laatste trein naar huis kunnen halen. Alhoewel Utrecht dé vrouwenstad is van Nederland ligt het gemiddeld aantal mannen bij Otje vrij hoog. Het wordt ook wel gezien als de club met de meeste mannen. In het weekend is de man/vrouw verhoudingen gelijker. Dit komt doordat er dan vaak aanvoer is van twee grote studentenverenigingen die op een steenworp afstand van Otje gelegen zijn.

3.Chupitos

Chupitos staat binnen Utrecht bekend als dé shotjesbar. De bar is te vinden aan de Loeff Berchmakerstraat in het Centrum van Utrecht. Vanaf het Neude kan je binnen enkele minuten aan de bar van Chupitos staan om de exotische shotjes door je keel te laten glijden. Chupitos Utrecht heeft meer dan 100 verschillende shotjes op het menu staan, ga hier voor een klassieke tequila of vraag eens naar de ‘headbanger’.

4.Club Poema 

Club Poema is misschien wel de meest beruchte club van Utrecht. Iedereen heeft er zijn eigen mening over en de club heeft van oudsher een negatief stigma onder de studenten. Toch won de club de afgelopen jaren aan populariteit, omdat het zich focust op de internationals. Doordeweeks lopen er daarom veel internationale studenten rond en op dinsdag staat Club Poema hier helemaal vol mee. Deze internationals staan erom bekend dat ze helemaal uit hun dak gaan. Door de internationals zijn de Nederlandse studenten daarom ook vaker te vinden in Club Poema dan voorheen. Maar in het weekend zijn er jammer genoeg nog steeds nauwelijks studenten te vinden.

5.Feestcafé ’t Pakhuis

Het Pakhuis is een feestcafé gelegen aan het Janskerkhof. Je kan hier van woensdag tot en met zaterdag terecht om tot 4 uur ’s ochtends te feesten. Vanaf 22:00 uur kan je genieten van de beste hitjes en de lekkerste drankjes. Als je een feestje wil bouwen in het centrum van Utrecht, dan ben je hier op de juiste plek..

Ben jij toch op zoek naar wat anders? Klik dan hier voor de “6 Beste Uitgaansgelegenheden in Utrecht!”