ZoekicoonGepubliceerd op 2021-11-20 Jelmer Lageveen

Elke dag live muziek in Amsterdam (2020)

Er gaat niks boven een avond uit in Amsterdam om daar te luisteren naar je favoriete band. Van een afstandje in de concertzaal of bijna op het podium tijdens het eten. De live muziek geeft net die extra sfeer. Van Jazz tot Rock ‘n Roll, klassiek tot techno; Amsterdam heeft het allemaal.

Brasserie Nel – Live muziek in Amsterdam

Brasserie Nel

Waar kan je dineren en genieten van geweldige jazz muziek waarbij je de muzikanten bijna kunt ruiken? Bij Brasserie Nel is het mogelijk! Van 21.00 tot 00.30 is hier elke maandag de ‘New York style jazz sessie’ te vinden. Met deelnemers uit het binnen- en buitenland op professioneel niveau. Toch geen zin om te dineren? Dat maakt niet uit, de toegang is gratis!

Elsa’s Café – Live muziek in Amsterdam

Elsa’s Café

Hét café om sportevenementen te bekijken onder het genot fles- of tapbiertje. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met een verschillende herfstbieren, zomer- of winter bock. Op dinsdagavond wordt het geluid van de sportevenementen gedempt want dan staat Café Elsa’s in het teken van Jazz. Iedere dinsdag treed daar Elsa’s Trio en guests voor u op.

Café de Pianist – Live muziek in Amsterdam

Café de Pianist

Sfeervol met warme lichte kleuren en een gezellige verlichting. Wekelijks is er akoestische live muziek waaronder jazz, zigeunerjazz en singer-songwriters. Daarnaast is het elke dinsdag piano-avond. Ook staan er meerdere gitaren. Indien de sfeer het toelaat mag op de instrumenten worden gespeeld. Bekijk hier de agenda.

Zaal 100 – Live muziek in Amsterdam

Zaal 100

Elke dinsdagavond vindt hier het “Jazzcafé" plaats. Met een improvisatieshow wordt muziek gepresenteerd die ter plekke voor het publiek ontstaat. Dat het wel eens mislukt maakt het juist spannend. Naast de vaste dinsdagavond is er elke donderdag de jazzworkshop “Oktopedians". Doe mee en verbeter je muzikale skills!

Het Concertgebouw – Live muziek in Amsterdam

Het Concertgebouw

Elke derde woensdag in de maand vindt er een lunchconcert plaats in het Concertgebouw. De kaartjes zijn gratis exclusief €2,50 transactiekosten. Maar laat dat je niet afleiden van een topervaring in het prachtige concertgebouw met de geweldige muzikanten. Komt woensdag niet goed uit? In de concertagenda is bijna elke dag een andere voorstelling te boeken.

Mulligans – Live muziek in Amsterdam

Mulligans

Mulligans is de oudste Irish Pub in Amsterdam. Met een Guinness pint in je hand kun je hier elke woensdag en zondag genieten van traditionele Ierse live muziek. Bands komen regelmatig uit Ierland, Schotland en Engeland om mee te doen aan de bekende Traditional Irish Sunday Session. Op woensdag is het aanbod uitgebreid naar verschillende stijlen als bluegrass, country of zelfs pop. Wat er deze week te vinden is? Bekijk hier het aanbod!

Rock ‘n Roll Cafe Cruise-Inn – Live muziek in Amsterdam

Rock ‘n Roll Cafe Cruise-Inn

Een van de langstlopende en authentieke Rock & Roll-clubs uit de jaren 50 ter wereld. Sinds 1982 is het hier elke zaterdag bandavond. Vanaf 19.00 uur is het swingen op de dansvloer tot je benen moe zijn. Welke band swiept je dit weekend van de barkruk? Bekijk hier de agenda!

Brasserie Nel – Live muziek in Amsterdam

Cafe Kobalt

Gevestigd in een voormalig pakhuis uit de 17e eeuw aan één van de mooiste grachten van Amsterdam is Café Kobalt te vinden. Sinds kort is hier elke zondag vanaf 17.00 uur live muziekavond met Jazz. Dus reserveer je tafel en geniet van het het heerlijke eten en de zwoele muziek. Kijk op de Facebookpagina wat deze zondag op het menu staat.

Pllek – Live muziek in Amsterdam

Pllek

Pllek is de strandtent om met vriend(inn)en een hapje te gaan eten en te relaxen op het strand. Elke zondag is het de Pllek to be voor livemuziek met Laidback Live vanaf 16.00. Met een geweldig uitzicht op de stad kan vanuit je strandbedje luisteren naar de geweldige singer-songwriters of dansen op de funky tunes van de DJ. Bekijk de Wekelijkse agenda van Pllek alvast!

Concerto – Live muziek in Amsterdam

Concerto

Platenwinkels kom je tegenwoordig niet veel tegen, en platenwinkels met live-optredens van topartiesten? Alleen bij Concerto. Koop een plaatje en luister tussendoor naar Typhoon of Dik Hout! De knusse winkel is binnen een oogwenk omgebouwd tot een feestzaal. Plan dus goed in wanneer je je platen gaat halen.

KHL – Live muziek in Amsterdam

KHL

Overdag rustig in het café zitten en s’avonds feesten op coverbands. Bij KHL kan het allemaal. Elke woensdag “Spelen voor de GRAP" met intieme optredens van Nederlandse Singer-songwriters of bands in een semi-akoestische setting. Vanaf €10,00 kun je hier al bij zijn. Heb je liever een swingend theaterconcert, een culturele talkshow of coverband? Dan ben je de andere dagen van de week welkom aan de Oostelijke Handelskade 44.

Restaurant Luna – Live muziek in Amsterdam

Restaurant luna

Ben je alle standaard live-muziek zat? Bezoek dan Restaurant Luna en luister onder het genot van de special van de chef ‘de parillada’ naar de Argentijnse Orlando Miño. Na zijn stempel te zetten in Buenos Aires met vrolijke Latijns Amerikaanse muziek is hij nu elke week in Amsterdam bij Restaurant Luna te bewonderen! Reserveer hier je plek.

Theater de Roode Bioscoop – Live muziek in Amsterdam

Theater de Roode Bioscoop

Voor een culturele dag met live muziek ben je bij Theater de Roode Bioscoop aan het juiste adres. Met een breed aanbod aan muziekgenres als muziektheater, jazz, wereldmuziek en klassiek is het een geweldig uitje voor de verfijnde luisteraar. Daarnaast kun je ogen de kost geven met muziektheatervoorstellingen en het hart luchten met poëzie.

Jazz Café Alto – Live muziek in Amsterdam

Jazz Café Alto

Dichtbij het Leidseplein is hét Jazz Café van Amsterdam te vinden. Jazz Café Alto opent zeven dagen per week zijn deuren om 21.00 voor avonden gevuld met Jazz en Blues tot in de vroege ochtend. Elke dag is er een divers aanbod aan artiesten te vinden met vaak verschillende artiesten op een avond. Wat er vanavond is te beleven vind je hier!

Bourbon Street – Live muziek in Amsterdam

Bourbon Street

Om artiesten van hoogste niveau te bekijken moet je eens Bourbon Street binnengelopen zijn. Wereldsterren als Sting, ZZ Top, Toto en Herman Brood hebben hier hun muzikale kunsten al laten horen. Wie weet loop je hier de volgende wereldster tegen het lijf. Kijk eens op het programma om te zien welke ster vanavond op het podium staat!

The Waterhole – Live muziek in Amsterdam

The Waterhole

Elke dag is het hier van 12.00 tot 21.00 Happy Hour. 9 uur lang dus! Je kunt in de kroeg voorzitten en vervolgens meejammen op de ‘Jamsessions’, headbangen in op de ‘Rock Nights’ of meezingen met de funk- en pop muziek op de Waterhole Sundays. Overdag kun je hier lekker een potje poolen en met een betaalbaar drankje voorbereiden op een topavond. Bekijk hier wat vanavond te beleven is.

Casablanca – Live muziek in Amsterdam

Casablanca

Van maandag tot en met zaterdag is deze jazzclub het podium voor jou! Elke dag is hier karaoke. Maar wees gerust je hoeft niet de hele avond naar het kattengejank van je medemens te luisteren. De band komt eerst aan de beurt, anders begint de karaoke om 20.00. Bekijk hier welke band vanavond het kattengejank voorgaat.

Maloe Melo – Live muziek in Amsterdam

Maloe Melo

Maloe Melo is een klein en knus blues- en rock café in de Jordaan. Met bijna elke avond van de week live muziek van rock-, soul-, funk- of blues(cover)bands. Al 30 jaar ben je hier aan het juiste adres. Bruce Springsteen, Joe Cocker, Jeff Healey en Herman Brood hebben hier al op het podium gestaan. Geloof je het niet? Neem is een kijkje naar de fotomuur! Bekijk hier wie vandaag het podium overnemen.

Q-Factory – Live muziek in Amsterdam

Q-Factory

Q-Factory is het grootste muziekmakerscentrum van Europa en biedt artiesten van alle niveaus de kans om live op te treden in één van de concertzalen. Bekijk hier wie vandaag op het podium staan en geniet van het optreden onder het genot van de heerlijke Q-burger. Haal nu alvast je tickets!

Bimhuis – Live muziek in Amsterdam

Bimhuis

Het Bimhuis is een concertzaal met de vorm van een arena met gigantische ramen achter het podium wat de zaal een geweldige sfeer geeft. Bijna elke dag is hier een ander optreden te bekijken. Naast live-muziek is hier ook dans en theater te vinden.