Uitgaan in Almere

Almere ligt in de provincie Flevoland en telt maar liefst 205.000 inwoners. Daarmee is Almere de grootste stad van Flevoland en ook de snelst groeiende stad van Nederland. Want ruim 40 jaar geleden is men pas begonnen met het bouwen van de stad. Het is dus een vrij nieuwe stad en daardoor ook erg modern. Ook heeft de stad een relatief jonge bevolking maar liefst 30% van de bevolking is jonger dan 20 jaar. Almere heeft daarom ook veel te bieden op het gebied van uitgaan.
Almere kent verschillende discotheken en gezellige kroegjes. De meeste kroegjes en discotheken zijn gelegen aan de Grote markt. Dit is een gezellig uitgaansplein.

Almere kent ook meerdere leuke evenementen, de locaties voor deze evenementen zijn erg variërend. Zo is er in de binnenstad van alles te doen op Koningsdag en Bevrijdingsdag. Maar ook op het Almere strand is er genoeg te beleven. Het bekendste festival is strandfestival ZAND. Dit festival trekt maar liefst 25.000 bezoekers. Ook Hardshock festival vind plaats op Almere strand, dit is een hardstyle feest.

Lees meer

Toon meer +