Uitgaan in Amsterdam

Iedereen in Nederland kent natuurlijk Amsterdam, onze hoofdstad. Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland en is met meer dan 800.000 inwoners qua bevolking de grootste stad van Nederland. Dus op uitgaansgebied heeft Amsterdam enorm veel te bieden. Het Amsterdamse nachtleven is erg veelzijdig met clubs, festivals, kroegen en barretjes.

Als je wilt kun je elke avond wel stappen in Amsterdam, maar de drukst bezochte avonden zijn de Donderdag avond, de Vrijdag avond en Zaterdag avond.

Leuke plekken om te gaan stappen in Amsterdam zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein hier zijn je mogelijkheden onbegrensd. Alle leuke discotheken, kroegen en barretjes liggen hier slechts een paar meter van elkaar verwijderd. De Jordaan is de ideale plek om een typisch Amsterdams café te bezoeken, oftewel een bruin café.

Ook op het gebied van evenementen heeft Amsterdam van alles te bieden. Zo zijn er meer dan 300 festivals per jaar. Dit loopt uit één van foodfestivals tot dancefestivals.

Het bekendste festival van Amsterdam is natuurlijk het Amsterdam Dance Event (ADE). Het Amsterdam Dance Event is één van de grootste club festivals ter wereld met meer dan 2500 artiesten verdeeld over 140 clubs. Dit evenement trekt elk jaar meer dan 350.000 bezoekers. Dit festival moet je gewoon een keer meegemaakt hebben.

Lees meer

sub

faciliteiten

muzieksoort

overig

Toon meer +