Uitgaan in Enschede

Enschede is een middelgrote uitgaansstad welke vooral kan worden gezien als een studentenstad. Door de hogeschool Saxion en de Universiteit van Twente trekken veel jongeren in het weekend het centrum van Enschede in.

Vooral op Dinsdag en Donderdagavond stromen de talrijke cafés, bars en clubs weer vol. De meeste uitgaansgelegenheden van Enschede liggen aan de Oude Markt, dit is het centrale plein Enschede. Je hebt hier alle uitgaansgelegenheden op loopafstand van elkaar liggen.

Ook heeft Enschede op het bied van evenementen genoeg te bieden. Zo vindt elk jaar het grootste dance event van het Oosten plaats in Enschede, genaamd Freshtival. Dit festival trekt jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers vanuit heel Europa, en zorgt voor optredens van internationale artiesten.

Daarnaast leeft het uitgaan in Enschede ook met Koningsnacht en Koningsdag. Hier vindt het Kingsnight festival plaats op de sportvelden van de University Of Twente, de volgende dag vindt op dezelfde locatie het hardstyle festival genaamd Hardfest plaats.

Lees meer

sub

faciliteiten

Toon meer +