Uitgaan in Groningen

Groningen is gelegen in het Noorden van het land. De eveneens gelijknamige provincie Groningen behoort samen met de provincies Drenthe en Friesland bij de dunbevolkte provincies van Nederland. Ondanks dat telt de stad Groningen maar liefst 200.000 inwoners en behoort het daarmee tot de top 10 van grootste steden in Nederland. Ook heeft Groningen één van de mooiste binnensteden van het hele land.

Met ongeveer 30.000 studenten en 13 grote studentenverenigingen is Groningen de studenten stad van het Noorden. Daarom is het ook niet gek dat je heel goed kunt stappen in Groningen. Doordeweeks is er elke avond wel wat te doen, vooral de Donderdagavond is de echte uitgaansavond onder de studenten. In het weekend gaan de studenten vaak weer naar huis heen, maar dan neemt de lokale bevolking het gewoon dunnetjes over en gaat het nachtleven gewoon door. De kroegen en cafés mogen hun eigen sluitingstijd bepalen, hierdoor gaat het vaak door tot in de late uurtjes.

De Grote markt en de Poelestraat zijn de “place to be” als het gaat om uitgaan, bijna het hele nachtleven speelt zich hier af in één van de vele leuke kroegjes en danscafés.

Op het gebied van evenementen heeft zo’n grote stad als Groningen natuurlijk ook genoeg te bieden. Elk jaar vind de KEI-week plaats, dit is de introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten. Maar ook al studeer je niet in Groningen of ben je geen eerstejaars student dan is deze week zeker het bezoeken waard.

Lees meer

sub

faciliteiten

Toon meer +