Uitgaan in Rotterdam

Rotterdam is met maar liefst 623.000 inwoners de tweede stad van Nederland. Het is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam staat wereldwijd natuurlijk bekend om zijn internationale haven, maar ook op uitgaansgebied heeft Rotterdam genoeg te bieden.

Rotterdam is met ruim 48.000 studenten en 7 studentenverenigingen ook een echte studentenstad te noemen, dit is dan ook goed terug te zien in het doordeweekse uitgaansleven. In Rotterdam is altijd wat te doen. Toch raden wij je aan om vooral de Zaterdagavond een keer mee te pakken.

Het uitgaansleven in Rotterdam biedt heel veel variatie. Van hippe discotheken tot de typische, Rotterdamse volkscafeétjes. Er is dus voor ieder wat wils. Het uitgaansleven speelt zich op meerdere plekken in de stad af. Één van die leuke hotspots is de Witte de Withstraat, hier vind je allerlei gezellige cafétjes. Deze straat is ook erg intrek bij de buitenlandse toeristen. Andere leuke hotspots om te bezoeken zijn de Nieuwe Binnenweg, de Luchtsingel en het uitgaansgebeuren rondom Rotterdam Centraal.

Ook op het gebied van evenementen heeft Rotterdam genoeg te bieden, ook is hier het aanbod heel divers. Zo is de Maassilo één van de gaafste locaties waar je ooit een festival zult vieren. Ook op bekende feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag is er van alles te doen in de stad.

Lees meer

sub

faciliteiten

Toon meer +