House Bar

  1. Home
  2. Uitgaan In
  3. Amsterdam
  4. House Bar

House Bar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Contact

Locatie

Nieuwezijds Voorburgwal 5

1012 RC, Amsterdam

Locatie van House Bar op Cityhero

Het 'huis' in de naam House Bar komt van de 17de-eeuwse panden die het thuis van de cocktailbar werden. Met een passie voor hun ambacht maken de bartenders er cocktails die als spraakwater dienen. Ze geven altijd een reden voor een gesprek. House Bar is historisch aan de buitenkant en modern in het hart. Intiem en toch toegankelijk. Hoogstaand en lichtvoetig. Serieus met een knipoog.

De huiscocktails

Nederland kent een rijke historie van distilleren en brouwen. Die geschiedenis liet zijn sporen &ndash: en dranken &ndash: na in é:n om House Bar. De mooiste lokale creaties komen samen met wereldberoemde spirits en een aantal bijzondere vondsten. Dutch courage, beter bekend als jenever, speelt een hoofdrol in het menu. Gasten proeven de Nederlandse drank in zowel de traditionele &lsquo:kopstoot&rsquo: als verschillende moderne huiscocktails terug. Kwaliteit is altijd de basis voor House Bar. Kwaliteit in ingredië:nten en kwaliteit in de bereiding daarvan. Het punt waarop die kwaliteit toegankelijkheid en spitsvondigheid ontmoet, daar ligt House Bar.

Nieuwe creaties als de War of the Roses (Pimms, Tanqueray, St Germain, limoen, Peychaud&rsquo:s bitters en munt), The Stranger (Del Maguey Mezcal Vida, Koko Kanu, Ramazotti, vanille en chili) en The Music Lesson (Jenever, watermeloen, Belshazar Rosé: Vermouth, citroen en eiwit) zorgen dat er voor iedere smaak iets te vinden is in House Bar. Van purist tot rebel. House Bar schenkt naast het cocktailmenu verschillende whisky's van over de hele wereld en een uitgebreide sherry-, madeira- en brandyselectie.

Werelds bar food

Net als Amsterdam is het barmenu van House Bar een mengelmoes van invloeden, smaken en culturen. Executive chef SammyD creë:erde vanuit die visie onder andere oesters met ingemaakte groentes en wasabi-aioli, garnalen in walnootcrunch, en zijn persoonlijke variatie op de Nederlandse bitterbal. De creatieve varianten van internationale gerechten zijn een perfecte partner voor House Bar&rsquo:s drankklassiekers, nieuwe uitvindingen en vernuftige cocktailcreaties.

House Bar design

Het design van Michaelis Boyd Design-Architecture omarmt het canvas van House Bar: twee originele panden uit de 17de eeuw die via een trappetje te bereiken zijn. House Bar eert zijn verleden met een design waarin heden en historie elkaar ontmoeten. Moderne invloeden vermengen zich met Victoriaanse elementen. Comfortabel meubilair vormen elegante zitjes en knusse nisjes. De daadwerkelijke bar bezit alles wat bartenders nodig hebben voor de best mogelijke bereiding, maar is bovenal hun podium waarachter ze een beetje show toevoegen aan een drankje.

Openingstijden

Maandag
17:00:00
01:00:00
Dinsdag
17:00:00
01:00:00
Woensdag
17:00:00
01:00:00
Donderdag
17:00:00
01:00:00
Vrijdag
17:00:00
03:00:00
Zaterdag
17:00:00
03:00:00
Zondag
17:00:00
01:00:00

Populaire Uitgaanssteden

Sluiten

Hey jij daar!

Heb jij geluk, dit wil je niet missen!


Maak kans op
€100,- Cash